19/09/2023 tarihinde Diyabet Hemşiresi tarafından düzenlenen Diyabet Okulu 2023 yılının ilk eğitimini tamamladı.
20 Eylül 2023

Hastanemiz Diyabet Hemşiresi tarafından düzenlenen Diyabet Okulu 19/09/ 2023 yılının ilk eğitimini tamamladı.
T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla Dursunbey devlet hastanesi konferans salonunda  açılan ve diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için faaliyet gösterecek olan Diyabet Okulu  2023 yılının ilk eğitimi tamamlandı.
Eğitimin açılış konuşmasını  ve program hakkında bilgilendirmeyi Diyabet hemşiresi Nida Sarıoğlu yaptı.
Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin diyabetin yaşam üzerine etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceğini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Araştırma sonuçları diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman diyabete bağlı gelişen komplikasyonların dört kat daha fazla görüldüğünü göstermiştir.
Diyabetin erken teşhisi, tüm diyabet tipleri için oluşabilecek ciddi komplikasyonların önlenmesi ve tedavisi ile diyabetin daha iyi yönetilmesinde erken teşhis, düzenli takip ve kontrol çok önemlidir.
Eğitimler hastane yönetimi tarafından görevlendirilen Dahiliye Uzmanımız Dr.Simge Saydam,Diyabet eğitim hemşiresi Nida Sarıoğlu ve Fizyoterapist Salih Atlamaz dan oluşan uzman ekip tarafından verildi.
Eğitimde  Dr. Simge Saydam "Diyabette Genel Bilgiler, Diyabet Oluşum Mekanizması ve Patofizyolojisi”, “Diyabette İnsülin Dışında Kan Şekerini Düzenleyici İlaçlar”  ve  “Diyabetin akut ve kronik komplikasyonları ” , "Tıbbi beslenme  tedavisi ” , Diyabet eğitim hemşiresi Nida Sarıoğlu  "Diyabetle yaşam ve insülin tedavisi ” ve Fizyoterapist Salih Atlamaz  "Diyabette fiziksel aktivite ve egzersiz ”konularından katılımcıları bilgilendirdi.
Diyabet okulu program akışı uygulama esaslarına uygun olacak şekilde ve eğitim modülündeki konulara yer verilerek tamamlanmıştır.
Eğitimi tamamlayan hastalara program sonunda diplomalarını  Diyabet hemşiresi Nida Sarıoğlu takdim etti.
Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan eğitimcilere ve hastane yönetimine teşekkür etti.

WhatsApp Image 2023-09-20 at 15.24.43.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-20 at 15.24.43 (1).jpeg