26 Ekim Hasta Hakları Günü
27 Ekim 2023

DURSUNBEY DEVLET HASTANESİ HASTA HAKLARI GÜNÜ

Bilindiği üzere; hastanın öncelikle yararını gözeterek zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen hasta hakları ile alakalı uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.

Günün önemine binaen Bakanlığımızca hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık kuruluşlarında yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına, "hasta hakları ve sorumlulukları" ile ilgili bilgilendirmelerin yapılması, yatan hastaların ziyaret edilmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitim planlanması talep edilmiştir.

Bu kapsamda 26 Ekim 2023 tarihinde hastanemizde etkinlikler düzenlenmiştir. Dursunbey Devlet Hastanesi poliklinik girişine ‘’Hasta Hakları Bilgilendirme Standı’’ açılmış; hasta hakları bilgilendirme standında Hasta Hakları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapılmıştır.

Yine Hasta Hakları Günü kapsamında; Hastanemiz Başhekimi Dr. Ahmet KÖSE, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet MUSALARLIOĞLU, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe SALİ, Eğitim Hemşiresi Cansu DADAN ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Mehmet Şirin ERSİN tarafından yatan hasta servislerinde, hasta ve hasta yakınları ziyaret edilmiş, hasta hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapılarak bröşür dağıtılmıştır.

Yakın tarihte hasta hak ve sorumlulukları ile ilgili tüm hastane çalışanlarına eğitim verilmiş olup, 26 Ekim 2023 tarihinde de hastanemiz çalışanlarına hasta hakları konusunda bilgilendirmede bulunulmuştur.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 11.10.46.jpeg

WhatsApp Image 2023-10-27 at 11.10.46 (2).jpeg